Alles over Zwanger zijn of worden na een eerdere liposuctie!

Alles over Zwanger zijn of worden na een eerdere liposuctie!

Rate this article:
1.4

Zwangerschap gaat vaak samen met een toename van kilo’s aan gewicht. Als de baby eenmaal is geboren moeten de extra kilootjes er weer af.

Iedere vrouw is weer anders als het gaat over de vraag; “waar blijft het extra vet “hangen” na mijn zwangerschap”?. Het is een proces dat beïnvloed wordt door o.a. de hormoonhuishouding, voeding, energieverbruik en door borstvoeding. Het maakt niet uit hoeveel u aankomt het vet dat ooit verwijderd is door liposuctie zal niet op die plaats terugkomen maar blijft er natuurlijk uitzien.

De meeste vrouwen die een liposuctie hebben ondergaan en daarna zwanger worden, hebben helemaal geen problemen met de liposuctie-zones, zelfs niet met wat “babyvet -gewichtstoename”.

Zwangerschap en liposuctie

Aankomen tijdens de zwangerschap na een eerdere liposuctie

Tijdens uw zwangerschap is het echt niet de bedoeling om u zorgen te maken over het resultaat van een liposuctie die u voor uw zwangerschap hebt gehad. Een kindje krijgen is zo bijzonder dat alle aandacht hier naar toe moet gaan. Maar wees gerust, de resultaten van een eerdere liposuctie zullen nog steeds hetzelfde zijn, ook als je aankomt. Het is goed om hier rekening mee te houden en hier geen zorgen over te maken – uw lichaam doet iets geweldigs en daar heeft het alle energie voor nodig. Liposuctie-resultaten kan u niet “verliezen”.

Dr. Don heeft al veel vrouwen gezien die na hun zwangerschap iets aan hun figuur willen laten doen maar nooit was een vetcorrectie nodig op de plaats waar een eerdere liposuctie heeft plaatsgevonden. U moet wel begrijpen dat het hier niet gaat over huidverstrakking. De huid kan enorm opgerekt worden tijdens een zwangerschap en het hangt van de elasticiteit en leeftijd af of de huid weer mooi terugveert na de zwangerschap. Is dit niet het geval dan kan een huidcorrectie een oplossing zijn. Daarom adviseert Dr. Don een huidcorrectie pas te laten doen na de laatste zwangerschap. Vetcorrectie heeft geen invloed op het resultaat na zwangerschappen.

Dr. Don begrijpt de staat van een vrouwenlichaam tijdens en na een zwangerschap en hoe het zich kan ontwikkelen na een zwangerschap. Hij voert uw liposuctie zo uit dat deze toekomstbestendig is als het gaat om gewichtstoename. Er zal genoeg vet achterblijven om mooie natuurlijke rondingen te creëren in elke vorm en maat.

 

Borstvoeding na een borstverkleining door liposuctie

Niet iedereen wil of kan borstvoeding geven, en dat geldt ook voor vrouwen die via liposuctie een borstverkleining hebben gehad. Meestal kunnen alle vrouwen na deze vorm van borstverkleining, normaal borstvoeding geven. Het niet kunnen geven van borstvoeding is zeer zelden het gevolg van een borstverkleining door liposuctie. Een voorwaarde is wel dat de ingreep uiterst zorgvuldig uitgevoerd moet worden en dat het melkklierweefsel intact blijft.

Een borstverkleining door liposuctie vraagt veel kennis en vakmanschap. Dr. Don beoordeelt de borsten eerst met een echo-onderzoek om te kijken of het overtollig vetweefsel geschikt is voor liposuctie. Hij neemt geen enkel risico en gebruikt tijdens deze liposuctie speciale kleine canules. Daarnaast past hij een liposuctietechniek toe op basis van waterstraaltjes.

Studies hebben aangetoond dat er na een goed uitgevoerde liposuctie van de borsten, de borst niet beschadigd. In tegenstelling tot een chirurgische borstverkleining (gebruik van het mes). Hier is vaak sprake van schade aan het melkklierweefsel. De melkkanalen kunnen dan beschadigd zijn of verstopt raken waardoor de melkproductie helemaal niet of minder goed opgang kan komen.

Bij een borstverkleining door liposuctie is er geen sprake van snijden of knippen. Twee minuscule kleine gaatjes worden gemaakt om met kleine micro-canules (kleine buisjes) het vet af te laten vloeien.

Kan ik na een liposuctie normaal zwanger worden?
Liposuctie verstoort de vruchtbaarheid niet en vormt geen belemmering voor de bevruchting.

Zal een volgende zwangerschap mijn liposuctie-resultaten beïnvloeden?
Resultaten van een liposuctie kunnen worden beïnvloed door meerlingen-zwangerschappen en door extreem veel overgewicht. Zwangerschappen kunnen ook invloed hebben op de hormonen die uw gewichtsverdeling laten veranderen. Hierdoor kunnen, onverwacht, vetophopingen op andere plaatsen dan u gewend bent optreden. Echt veel overgewicht kan er voor zorgen dat eerdere liposuctie-resultaten vervormd raken. U ziet dan de resultaten niet meer door nieuwe vetrollen die er overheen vallen.

Advies en begeleiding
Als het gaat over uw figuurcorrectie neemt Dr. Don uitgebreid met u de tijd om uw nieuwe doelen in kaart te brengen en te bespreken. Hij kan u goed adviseren wat de beste timing is om te starten met nieuwe behandelingen en welke behandelingen voor u geschikt zijn en passen bij uw wensen. Bijvoorbeeld als u nog een kinderwens heeft of als u nog twijfelt over uw kinderwens is het beter te wachten met liposuctie en of een buikcorrectie.

Hoe lang moet ik na een zwangerschap wachten om een liposuctie te ondergaan?

 

Er is geen tijdsgevoeligheid voor wanneer u wel of geen liposuctie kunt ondergaan na de zwangerschap. Dr. Don raadt zijn patiënten aan om uitgebreid de tijd te nemen om lichamelijk en geestelijk te herstellen van een ingrijpende gebeurtenis als zwanger worden, bevallen en een kindje krijgen.

Hiervoor zijn een paar redenen uitgelicht:

  • Ten eerste heb je tijd nodig om te herstellen van de zwangerschap en te wennen aan je lichaam en levensstijl na de zwangerschap;
  • Ten tweede is het hebben van een pasgeboren baby hectisch, dus goed eten en sporten kan snel vergeten worden in de drukte.

Het is ideaal om voor de liposuctie een gezond, stabiel gewicht te hebben. Als u na uw zwangerschap besluit een liposuctie te willen ondergaan, zult u merken dat voeding en lichaamsbeweging voorlopig voldoende zijn, dus neem de tijd om te beslissen. Er is geen haast bij. Integendeel, een doordachte, weloverwogen behandeling zal u op de langer termijn de meeste voldoening geven.

Geen twee patiënten zijn hetzelfde- bespreek uw wensen of problemen eens met ons liposuctieteam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beste plaats om uw vragen, problemen, mogelijkheden, tijdsschema en kosten te bespreken is in onze kliniek met ons liposuctieteam en met Dr. Don. Zij zijn degene die u een eerlijk en kundig advies kunnen geven. Zij kunnen en willen u ook graag begeleiden als u eerst wat kilootjes kwijt moet raken. Laat u helpen en ook mentaal ondersteunen.

Daar zijn wij voor.

Meer weten over liposuctie? Klik dan hier.

 

 

Contact
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies van Dr. Don om uw toekomstige zelf te bespreken!

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
info@cliniquedokterdon.nl

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
info@cliniquedokterdon.nl

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven! 

Print
Please login or register to post comments.